“Selfi-Kedisi”

selfikedisi3

Bir kedi selfi mazlemesi olmamakla birlikte, sosyal medyada paylaşacağınız selfinizde hit arttırıcı konu mankeni görevi de görebilmektedir 😛

Şimdi ben olayı neresinden tutayım da sosyal mesaj vereyim, şaşırdım 😀

Madde madde sıralamayı deneyelim bakalım;

  • Bir kedi tuvaletini yaptıysa eğer sizinle birlikte kameraya daha rahat poz verebilir,
  • Bir kediyle fotoğraf çektirmeye çalışırken dişinizi kırabilirsiniz,
  • Aynı şekilde tırmalanma ve ısırılma riskiniz de yüksek,
  • Kediyi yakalamaya çalışırken eviniz savaş alanına dönebilir,
  • …vs

Şaka bir yana, fotoğraf çekeceğim diye hayvanlara eziyet etmeyelim lütfen. Onlarında bir şahsiyeti, karakteri olduğunu unutmayın. Onlar oyuncağınız değil, hayat arkadaşınız sizin!

Sosyal medyada beğeni alıp, egomuzu tatmin etmek için neler yapmıyoruz ki! Bu animasyonda da bu konuyu çok güzel bir şekilde özetlemişler.

Hepimizde bu egoizm ve narsizm mevcut maalesef. Kendimi ayrı tutmuyorum asla!  Malum sosyal medyada beni takip edenler bol bol kedilerimle çekilmiş fotoğraflarıma aşina… İtiraf ediyorum bu egoizm ve narsizm bende de var ama bir fotoğraf uğruna kediciklerime asla bu şekilde eziyet etmiyorum tabii ki!

Biliyor musunuz, fotoğraflarımdan çok yazdıklarımın okunması, beğenilmesi ve paylaşılması beni daha çok mutlu ediyormuş bunu farkettim aslına bakarsanız! Yazılarımı paylaştıktan sonra, kaç kişi okumuş, kim nerden okumuş, nereden daha çok trafik almış sayfam, hangi ülkelerden ziyaretçi gelmiş…vs. Bu tür istatistikleri incelemek daha büyük keyif veriyor bana fotoğraflarıma gelen beğenilerden ziyade!

Okumak zor ama görseli beğenmek daha kolay geliyor öyle değil mi hepimize?

Aysun CAN

youtube:”selfie cat
KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · SOSYAL MEDYA · VİDEO-LOG