Teknolojik İnovasyon

Teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerlerken, bu gün kullandığımız tüm ürünler, elektronik ekipmanların neredeyse tamamı gelişen teknolojinin ürünüdür. Yukarıdaki resim bu bakımdan çok anlamlı. Eskiden mum ile aydınlanırken artık elektiriğin olmadığı bir hayatı düşünemiyoruz bile…

mumtoampul

Elektiriğin icadından sonra aydınlatma materyalinin yani ampulun gelişimi, tasasrruflu olanı, led olanı, halojen olanı…vs hespi teknolojik inovasyon sonucunda geliştirilmiştir.

pcgelisim

Var olana, icat edilmiş olana her eklenen yeni özellik teknolojik inovasyon kapsamında değerlendirilir. İlk icat edilen bilgisayarlar bir oda boyutunda iken, kısa zamanda  çağ atlatan etknolojik yenilikler sayesinde ceplerimize girecek kadar küçülmüşlerdir.

telefonevolution

Sahip olduğunuz ilk cep telefonunuzun modelini hatırlıyor musunuz? Her nekadar isimleri cep telefonu olsa bile, ilk modelleri cepte taşımak pek mümkün değildi maalesef. Bü gün teknoloji sayesinde cep telefonları inanılmaz ince ve ufak boyutlara ulaştı, tuş takımları yerini dokunmatik ekrana bıraktı…

Dediğim gibi inovasyon, ucu bucağı olmayan ve uzmanlık gerektiren bir konu. Yine de inovasyon kavramı ve türleri konusunda fikir sahibi olup, hayatımıza adapte etmek ya da bize ilham olması için yakından takip edilmesi gereken bir konu.

Aysun CAN

İNOVASYON · MAKALELERİM