Girişimci İnovasyon

kedikopekaraba

Yeni yetişen girişimci inovatif genç beyinlerin akılcı ve yaratıcı çözümler üreterek sektörde kendilerine yeni bir alan yaratarak yer açmasını ifade eden girişimci inovasyon, var olana yeni bir fayda katmak ya da mevcut olmayanı ortaya koymak anlamını taşır.

Girişimci inovasyonun amacı ürün ya da hizmet sektörüne yepyeni bir anlayış getirmek, problemlere akılcı çözümler üretmek ve var olana bambaşka ve yaratıcı bir boyut kazandırmayı hedefler.

Birazdan size bu konuda vereceğim pet taksi örneğinden sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız… Bu yenilik hizmet, ürün, süreç ya da hepsini birden kapsayabilir.

Hepimiz taksiye bineriz öyle değil mi? Taksiler sadece insanlara hizmet verir. Fakat çoğu zaman taksiler ya da dolmuşlar evcil hayvan besleyen kişiler için kabus olur, pek çok şöför aracına, yanında evcil hayvanı olan bir müşteriyi almak istemez.

Girişimci genç bir arkadaş bu konuda yaşadığı sıkıntılardan yola çıkarak sadece evcil hayvanlara ve sahiplerine yönelik bir girişimde bulunmuş ve “pettaksi“yi İstanbul’da kurmuş. Benzerleri de farklı şehirlerde esin kaynağı olmuş. Bu gurur verici  ve inovatif bir girişim örneğidir.

Eğer girişimci bir ruha sahipseniz, sizlere bir tüyo vereyim ne yapacağınız konusunda fikir üretmekte sıkıntı çekiyorsanız eğer; İhtiyaçlarınıza cevap bulamadığınız noktalardan yola çıkarak ve  fark yaratacak yenilikçi ürün ya da hizmetler geliştirerek kendinize pazarda yer açabilirsiniz..

Aysun CAN

GİRİŞİMCİLİK · HİZMET SEKTÖRÜ · İNOVASYON · MAKALELERİM · MOTİVASYON