Hayat Kısa Hem de Çok Kısa!

paramutluluğusatınalamaz

Türkiye’nin son zamanlarda iç karartıcı tablosu malum, hepimizi yıprattı, üzdü ve hala üzmeye devam ediyor. Her gün şehit veriyoruz, ocaklara ateş düşüyor, gelecek kaygısı yaşıyoruz, iş kaybı korkusu yaşıyoruz… Haberlerde hiç güzel bir şey duymuyoruz son günlerde! Ekonomimiz ne olacak belirsizlikler büyük maalesef…

Merak etmeyin size siyaset yapmayacağım burda. Güncel yazılar yazmadığım için toplumsal konulara duyarlı bir insan olmadığım yanılgısına da sakın kapılmayın lütfen! Ben de üzülüyorum, benim de içim kararıyor emin olun. Toplum olarak akıl sağlığımızı korumak için kendimize küçük mutluluklar yaratmamız gerekiyor…

Sadece, -ki çoğunuzun yazılarımı doğru dürüst okumadığını da biliyorum, en azından okuyan bir kaç kişiye pozitif bir şeyler katabilmek tek amacım, bu da bana yeter!

  • HAYAT BİR YOLCULUKTUR

Geleceği önceden görme yeteneği Allah tarafından hiç birimize bahşedilmemiştir. Bu yüzden aklımızı, zamanımızı iyi değerlendirmek, anın tadını çıkartmak ve potansiyelimizi en iyi şekilde kullanarak önümüze çıkacak her fırsatı en iyi ve faydalı olacak şekilde değerlendirmek sadece bizim elimizde. Bu hayat yolculuğumuz boyunca bizim sınavımızdır.

Her gün yeni hedefler koyar, bu hedeflere ulaşmak için planlar yapar, çok çalışır, hedefe ulaştıktan sonra yeni hedefler belirleriz ve bu döngü hayat boyu böyle sürer gider.

“Gideceği limanı bilmeyen gemiye hiç bir rüzgar yardım etmez!” diye çok güzel bir atasözü vardır. Hedefler koymak iyidir tabii yolculuğunuz boyunca manzarayı da izlemeyi ihmal etmediğiniz sürece anlam kazanacaktır bu yolculuk. Bilgeliğiniz artacak ve tecrübe kazanacaksınız.

  • KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Rutin bir iş hayatınız olabilir, sürekli çalıştığınız ve sosyal olduğunuz, bir dakikanızın bile boş geçmediği stresli  bir döngü içerisinde olabilirsiniz. Çalışmaktan başınızı kaldıramadığınız, toplantılar, seminerler, davetler derken ordan oraya koşturmaktan kendinizi unutmuş ve bu süreci rutine bağlamış bile olabilirsiniz.

Sosyal olun elbette ama zorunluluklar haricinde de sosyal olun. Arkadaşlarınızla sinemaya gidin, gönüllü aktivitelere katılın, sokak hayvanlarına yardım edin…vs.

Hatta ve hatta yalnızlığınızın tadını çıkarın derim. Sabah neden 5’te kalktığımı sanıyorsunuz?  Kendi başınıza da vakit geçirmeyi öğrenin. Sizi kimsenin rahatsız edemeyeceği zaman dilimleri yaratın gün içinde kendinize. Mesela öğlen paydosunda ofisinizde yemeyin yemeklerinizi, bambaşka sizi eğlendirecek keyiflendirecek şeyleri sığdırmaya çalışın o kısacık zaman dilimine. Günün geri kalnını nasıl tamamladığınızı anlamayacaksınız bile.

  • SEVDİKLERİNİZLE ZAMAN GEÇİRİN

En başta ailenize zaman ayırın. Sevdiklerinizi bir gün yanınızda bulamadığınızda keşke dememek için şimdi yapın bunu! Onlarla geçirdiğiniz her anın kıymetini bilin. Arkadaşlarınızla yemek yiyin, sohbet edin… İş haricinde sevdiklerinizle edeceğiniz sohbet sizi stresten uzaklaştıracak ve yepyeni bir bakış açısı kazanmanıza da yardımcı olacaktır.

Sevdiklerim arasında evcil hayvanlarım da var benim. Kedilerim! Evdeki neşe kaynaklarım. Ben bu satırları yazarken biri ayaklarımın dibinde, diğeri de bilgisayarımın yanına uzanmış uyuyorlar. Arada onlara dokunmak, mırıltılarını dinlemek, huzurun daha ötesi yok benim için. Her sabah arabamın yanında beni bekleyen sokak köpeğimiz, onu da unutmuyorum…

Instagram’da “Justmangobrown” adlı kullanıcıyı takip edin, hiç bir şey kaybetmeyeceksiniz, en sevdiğim hesap! Videolarını izleyin, o zaman beni daha iyi anlayacaksınız.

  • OLABİLDİĞİNCE HAYATIN TADINI ÇIKARTIN

Farkındayım önceki haşin atarlı yazılırımın arkasından çiçekli böcekli pek romantik bir yazı oldu bu ama en zor zamanlarınızda bile mutlu olabileceğiniz bir şeyler bulabilirsiniz kendinizce.

Hayat bana güzel görünüyor dışarıdan öyle değil mi ? İnanın benim içinde zorlaştığı zamanlar var ama o anlarda bile ben kendimi mutlu edebiliyorum ve bunun için kimseye ihtiyaç duymuyorum. Şu an bu satırları yazabiliyor olmak ve birazdan kendi sayfamda paylaşacak olmak bile büyük bir keyif benim için.

Yaşadığınız her anın kıymetini bilin, yarına sağ çıkacağımız bile meçhulken, sahip olduklarınız için şükredin. Şu an sahip olduğunuz imkanlara sahip olamayan milyonlarca insan var çünkü…

Sevgimle,

Aysun CAN

KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · MAKALELERİM · MOTİVASYON · SEVGİLİ GÜNLÜK