Kartvizitine “BROKER” yerine “SİMSAR” yazdırmaya ne dersin !

Suits

Dışarıdan bakıldığında bu mesleğin ne kadar kolay göründüğünün farkındayım. Hani bir söz vardır “dışı seni, içi beni yakar” diye. Bu meslek tam da böyle bir meslek işte.

Herkes için kolay göründüğünün farkındayım. Sertifika alıp, bir ofis açıp, bir kartvizit bastırıp anında para basmaya başlandığı yanılgısına kapılmayın sakın.

Yurt dışında “broker” olmak için minimum 5 yıl staj şartı varken Türkiye’de ofis açan herkes broker oluyor maalesef. Harikalar diyarında yaşıyoruz yaa !

Bu kadar kolay olmamalı. Bu işte ben harikayım, ben her şeyi biliyorum, yaparız abi, satarız abi demek çok kolay ama broker olmak o kadar kolay değil.

İletişim halinde olduğum hiç bir müşterime yaparız abi, satarız abi gibi cümleler kullanmadım! Sadece elimden gelenin en iyisini yapabileceğimin sözünü verdim her zaman, o yüzden müşterilerimle ilişkilerim hep uzun vadeli oldu.

Kendi şirketim olmasına ve halihazırda iş veren statüsünde olmama rağmen hala kartvizitime “broker” yazdırmaya cesaret edemiyorum. Daha çok yolum var biliyorum ve daha öğreneceğim çok şey var! “Bir bildiğim varsa o da hiç bir şey bilmediğimdir.”

Kartvizitinize broker kelimesini yazdırmak, kendinizi resimdeki lüks plazalarda iş bitiren  yakışıklı abiler, güzel ablalar gibi hissettiriyor değil mi ?

Haa bu arada şu “broker” kelimesine de Türkçe bir karşılık bulunamamış olması da ayrı bir trajı komikliktir.

“Broker” söylenişi bile ne kadar havalı değil mi?

*** Hemen sözlükten çevirisine bakıyoruz !!! Bakalım broker ne demekmiş:

Borker kelimesinin çevirisi; SİMSAR, BORSA TELLALI, KOMİSYONCU, TELLAL, ARACI, İŞGÜDER gibi anlamlara geliyormus !

Bir gün bu işte iyice pişip, ben oldum dediğim gün size söz veriyorum karvizitime “broker” yazdırmayacağım ama “SİMSAR”, “TELLAL” ya da “İŞGÜDER” gibi bir kelime yazdıracağım, bundan emin olabilirsiniz… 🙂

Ahan da buraya yazdım, kayıtlara geçsin lütfen !

Neyse, aslında yine profesyonel bir şekilde bu sektörle ilgili bir kaç şey karalayacaktım ama broker kelimesine takılınca ipleri kaçırdım elimden. Affola !

Herkese güzel ve bereketli bir hafta diliyorum!

Sevgilerimle,

Aysun CAN

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ · KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · MAKALELERİM · SEVGİLİ GÜNLÜK