Wowww ! Ne kadar cömertsiniz öyle !

yemee

Bilgi paha biçilemez bir değerdir.

Malum hepimiz hayatımızı kazanmak için bir şeylerle meşguluz. Kimimiz ürün satıyor, kimimiz hizmet ve bilgimizle geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz.

Satılan ürünün piyasa değerini belirlemek çok kolay iken, bana göre bilgiye bedel biçilmesi çok zordur. Akademisyenler, danışmanlar, avukatlar, doktorlar ve benzeri meslekleri icra eden kişiler hep bilgi ve emekleriyle hayatlarını kazanan meslek guruplarındandırlar.

Akademisyenler sizleri meslek sahibi yaparlar, danışmanlar size kazandırır, işlerinizi yoluna koymanızı sağlar, avukatlar sizi hukuki anlamda korur, doktorlar yeri gelir hayatınızı kurtarır ama gelirleri herkesin diline pelesenk olur nedense…

Bilgiye sahip olmak, bir konuda uzmanlaşmak , yıllarımıza, uykusuz geçen günlerimize-gecelerimize, aylar yıllar süren uzun araştırmalarımıza ve en önemlisi de maddi anlamda geri dönüşü olmayan eğitim giderlerine mal olur.

İşte bilgi bu yüzden değerlidir ve bedeli yoktur. Bu yüzden sizden bedavaya ya da cüzi rakamlara hizmet almak isteyenlerle tartışmaya girmeyin ve  zamanınızı boşa harcamayın.

Bundan yaklaşık 2-3 ay kadar önce mensubu olduğum sektörden biri Arap müşterileri olduğunu ve arada bulunan tercümana güvenmediği için yapılacak olan pazarlıkları bağımsız olarak benim yürütmemi istedi.

Elbette neden olmasın dedim, malum bu sektördeysen başka bir firmayla %50 paylaşımla (oturup konuşulabilir bu oranlar) çalışıyorsun demektir, kaldi ki pek çok kişinin sahip olmadığı bir artıya sahibim bu sektörde…

Onların gelip gideceği tarihlere göre zamanımı ayarlayacağım, seçecekleri görüşme yerine gideceğim, çeviri yapacağım, yazışmalarını  yürüteceğim, ilgi alaka göstereceğim. Bu iş için diğer görüşmelerimi onların programına göre erteleyeceğim ya da iptal edeceğim…

Kısacası tüm işlerimi belli bir süreliğine askıya alıp, zamanımı ve emeğimi onlara odaklamam gerekecek bu durumda…

Emeğime karşılık bana teklif edilen ücret nedir biliyor musunuz ?

Sıkı durun açıklıyorum!!!

“Sana bir yemek ısmarlarım eğer bu işi halledersen !”

Wowww ! Ne kadar cömertsiniz öyle ! …

Sadece gülebildim telefonda! Tamam bakarız derken içimden de yazıklar olsun diyebildim sadece. Arkasından da acilen çevirisi yapılması gereken yazılar göderildi bana !

Merak etmeyin tabii ki yapmadım ! Sadece gülmekle yetindim  bu duruma… İnanması zor olan şey ise kendi sektörümden birinin bana bunu teklif edebilmiş olması…

Bu işler öyle çiçekle, böcekle, yemek ısmarlamakla yürümüyor maalesef… Benim bilgim, emeğim, zamanım değerli ve bunu kimseye bedava sunmaya niyetim yok !

M.Hamzaoğlu’nun şu yazısı da yazdıklarımın başka bir ifadesidir! Maalesef ki kendisine bir yemek bile ısmarlanmamıştır! Çok yazık!

Sevgilerimle,

Aysun Can

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ · HİZMET SEKTÖRÜ · KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · MAKALELERİM