Bakmak ve Görmek

positive

Çevremde gördüğüm pek çok insan, hayatının istediği gibi gitmediğinden yakınıyor ve her daim mutsuz yüzler görüyorum etrafımda. Bunun en büyük nedenlerinden biri de herkesin günü kurtarmaya çalışarak yaşamaya alışmış olması.

Günü kurtarmaya çalışmaktan vazgeçin! Yaşadığınız günden ne koparabileceğinize odaklanın!

Nasıl yapacağız? Cevabı çok basit!

Etrafımızda olup bitenlere odaklanarak, gözlemleyerek, düşünerek, iletişim kurarak…

Biliyor musunuz, en sıra dışı fırsatlar aslında pek de önemsemediğimiz, görmezden geldiğimiz, ilgilenmeye değer bulmadığımız olaylarda gizli. Sadece görmesini bilmek gerekiyor.

Çevrenizi gözlemleyin, iletişim kurun, her daim alarmda olun, hayata karşı olumlu tutumlar geliştirin,  enerjik olun. İşte o zaman mucizelere tanık olacaksınız.  Hayata karşı her zaman pozitif olun.

Yargılamayın, eğer karşınızdaki kişi sizinle aynı fikirde değilse. Dinleyin, bakış açısını anlamaya çalışın, üzerine düşünün, kafa yorun.

Teklifleri hemen reddetmeyin, şans verin. Hayatınızın fırsatı olabilir belki bu teklif. Olmuyorsa vazgeçin. Asla denemeden bilemezsiniz çünkü.

Çok çalışın. Unutmayın başarı hiç bir zaman emek harcanmadan, sıkı çalışma olmadan kazanılmaz. Olsa olsa şans eseri olur ki böylesi de saman alevidir zaten. Bir anda parlayıp söner.

Kendinizi dinleyin. Çevrenizi gözlemlediğiniz kadar kendinizi de gözlemleyin. Bir olay karşısında sergilediğiniz tutumları analiz edin, kendinizi eleştirin ve beğenmediğiniz yanlarınızı düzeltmeye çalışın. Tek başınıza satranç oynayın yani!!!

Bu güne kadar hep başarısız ve mutsuz olduysanız hayata bir de tepetaklak bakmayı deneyin! Yine de mutsuz ve başarısız olursanız bir şey kaybetmemiş olursunuz… ama ya bir de tutarsa !

Hayat fırsatlarla dolu. Gözlerinizi açık tutun ve olumlu düşünün!

Sevgilerimle,

Aysun Can

KİŞİSEL GÖRÜŞÜM · MAKALELERİM · MOTİVASYON